Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vámpírokról

2013.10.26

Sok könyv szól a vámpírokról s még több oldal.Más más tulajodonságokat tulajdonítnak nekik.

Egyes oldalak féelmetes gonosz lényeknek írja le őket. Régen ez volt a kiindulás így kezdődött a vámpírirodalom. Mindenki ismeri Drakulát  a gonosz vámpírt akit a hősies Dr. Hellsing és csapata győzőtt le.Itt gonosznak csúfnak állítják be de mi az igazság ?

 

A 20. század második felében sokat változott az irodalom igy a 2000 évet elérve a vápírokról alkotott kép is megvátozott.Kedvesek, romantikusak és mindenek felett szépek lettek.Vegyük alapul pl. a Twilight Edwardját. vagy a Vampire knight-ból a tisztavérű Kuran Kaname-t

 

   

De,a vámpírok Nem  

a 19. században születtek csak azért írnak róluk élőször akkor mert akkor hódította meg a világot a romantika (irodalmi értelemben).

Történetük Mózes előtt kezdődik. :

IV. fejezet - Kain és Ábel

Az ember megismerte feleségét, Évát, ez fogant, megszülte Kaint, és így szólt: "Isten segítségével embert hoztam a világra."
Aztán újra szült: Ábelt, a testvérét. Ábel juhpásztor lett, Kain pedig földműves.
Bizonyos idő elteltével történt, hogy Kain a föld terméséből áldozatot mutatott be az Úrnak.
Ábel is áldozatot mutatott be, nyája zsenge bárányaiból, azok zsírjából. Az Úr kegyesen tekintett Ábelre és áldozatára,
Kainra és áldozatára azonban nem tekintett. Ezért Kain nagyon haragos lett és lehorgasztotta fejét.
Az Úr szólt Kainhoz: "Miért vagy haragos és miért horgasztod le a fejed? Ha helyesen teszel, miért nem emeled fel a fejed?
De ha nem cselekszel helyesen, nem bűn van-e az ajtó előtt, mint leselkedő állat, amely hatalmába akar keríteni, s amelyen uralkodnod kell?
Kain közben így szólt testvéréhez, Ábelhez: "Menjünk a mezőre!" Amikor pedig a mezőn voltak, Kain rátámadt testvérére, Ábelre, és agyonütötte.
Ekkor az Úr megkérdezte Kaint: "Hol van a testvéred, Ábel?" Ő így válaszolt: "Nem tudom; talán őrzője vagyok testvéremnek?"
Erre ő ezt mondta: "Mit tettél? Testvéred vére felkiált hozzám a földről.
Ezért átkozott leszel, bujdosni fogsz a földön, amely megnyitotta száját, hogy beigya kezedből testvéred vérét.
Ha műveled a földet, nem ad neked termést. Hontalan és bujdosó leszel a földön."
Kain így szólt az Úrhoz: "Túl nagy a büntetésem ahhoz, hogy el tudjam viselni.
Lám, ma elűztél a föld színéről és el kell rejtőznöm előled, hontalan és bujdosó leszek a földön, s bárki, aki rámtalál, megölhet."
Az Úr azt válaszolta: Semmi esetre. Aki Kaint megöli, annak hétszeresen kell lakolnia. Az Úr jelet tett Kainra, hogy senki, aki találkozik vele, meg ne ölje.
Kain azonban elbujdosott az Úr színe elől, és Nod földjén, Édentől keletre telepedett le.

 

Folyt. köv.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Priligy Dapoxetine In The U.S Ellviolve

(EllFEXY, 2019.10.07 15:48)

Lioresal Medicament <a href=http://bestlevi.com>generic levitra no prescription</a> Cialis Generique Apcalis 20mg Acticin 30gm Website

Heinous blood load (hypertension)

(ASalazesceve, 2018.10.12 02:08)

Torsion bras de quelqu'un est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre determination bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/achat-cialis-belgique-qualite/

Wisdom Blood Demands Readings

(ASalazesceve, 2018.09.27 17:02)

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre determination bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/ou-acheter-du-cialis-pas-cher-2/